Lav mængde af EPA + DHA kan give risiko for tidlig fødsel.

Et studie fra Statens Serum Institut (SSI) og Harvard T.H. Chan School of Public Health i Boston i 2018 viser, at gravide med et meget lavt niveau af omega-3 fedtsyrer i blodet har op til 10 gange større risiko for at føde for tidligt sammenlignet med gravide, der har et højt niveau af omega-3 fedtsyrer.

Både foster og den gravide kvinde har brug for ekstra fedtsyrer

Behovet for de rette fedtsyrer opstår allerede i fostertilstanden. Når fostret er 27 uger gammelt, begynder fedtsyrerne i stærkt øget omfang at dannes i hjernen. Naturen har sikret, at fostret får så meget af de vigtige flerumættede fedtsyrer som muligt. Moderkagen har nemlig en indbygget mekanisme, som koncentrerer EPA, DHA og AA via moderkagen (placenta), så mængden af disse fedtsyrer bliver dobbelt så høj i fostrets blod i forhold til moderens blod. Ligeså sker der en koncentrering fra den ammende moders blod til brystmælken, så denne indeholder dobbelt så meget af de vigtige fedtsyrer. Dette kan betyde, at der hos moderen opstår en vis mangel. For de mødre som ikke spiser fisk, er det nødvendigt med et tilskud af EPA rig fiskeolie. 

Vil du sikre dig optimalt i forhold til et højt indhold af EPA og DHA i blodet under din gavalitetet,vil en fiskeolie (Kirunalolie) som SanOmega være det det bedst valg for at opnå et høje indhold af EPA og DHA.

https://premiumvitality.dk/collections/all

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort